Gazdaság

Ukrajnában terjeszkedik a Wizz Air

A repülőgép-állomány növelésével a magyar és az ukrán főváros légi összeköttetése is bővülni fog.

2021.10.14 06:30MTI

A Wizz Air 5 új repülőgépet telepít a Kijevi Nemzetközi Repülőtérre, kettőt pedig a Lviv Nemzetközi Repülőtérre - közölte a légitársaság az MTI-vel szerdán.

A bővítést követően az ukrán fővárosból Wizz Air-járatokkal lehet majd eljutni Párizsba, Brüsszelbe, Eindhovenbe, Nizzába, Barcelonába, Madridba, Alicantéba, Málagába, Portóba, Palma de Mallorcára, Haniába és Bázelbe. A Lvivből felszálló repülők 9 új útvonalon közlekednek, többek között Madridba, Athénba, Thesszalonikibe, Trevisóba - írták.

Az új gépek egy része már idén forgalomba áll, a többi jövő őszig. A repülőgép-állomány növelésével a magyar és az ukrán főváros légi összeköttetése is bővülni fog - tették hozzá.

A Wizz Air idén több útvonalbővítést is bejelentett már. Januárban elindult az első járatuk Abu Dhabiba, majd február elején Szarajevóban, március elején pedig Palermóban nyitottak új bázist. Májusban közölték, hogy Rómából 32 új útvonalon 19 célországba indítanak új járatokat, múlt szerdán pedig bejelentették a hetedik olaszországi bázis megnyitását a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.