Gazdaság

Az EU-től jön a kisvállalkozásoknak szánt 10 milliós gyorskölcsön

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint.

2021.02.22 16:43ma.hu

Február elején robbantotta a bombát a kormány, hogy kamatmentes újraindítási gyorskölcsön címén újabb mentőövet dob a leginkább bajban lévő (mikro)vállalkozásoknak, amelyek így egy 10 millió forintos hitelhez juthatnak. Az első tudnivalókat Orbán Viktor jelentette be az iparkamara hagyományos évnyitóján.

Az újabb gyorskölcsön részleteit a Magyar Közlöny legfrissebb száma taglalja. E szerint – vette észre a Portfolio.hu – a lehívható pénzek uniós forrásból jönnek.

A gazdasági lap úgy összegez: a gyorskölcsön nem állami kamattámogatású konstrukció lesz, hanem visszatérítendő EU-forrásból kialakított hiteltermék.

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint. A programért a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea a felelős.

A Magyar Közlönyben alapján egy felhívás útján választják ki a pénzügyi közvetítőket 2021 márciusában. Őhozzájuk fordulhatnak majd az érintett cégek a támogatásért. Hogy pontosan kikről van szó, egyelőre nem ismert, ám a hírekben megjelentek szerint a forrás elosztását a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) fogja koordinálni, és a kölcsön a 474 kereskedelmi banki fiókban megtalálható MFB-Pontokon lesz elérhető.

Az újfajta hitelről itt olvashat még >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.