Fejlesztés

Több százmilliós beruházással növelte ásványvízgyártó kapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország

Korszerűsítették a csomagoló gépsort is, illetve a fejlesztés a vállalat fenntarthatósági törekvéseit is szolgálja.

2020.12.13 22:32MTI

Mintegy 300 millió forint értékű beruházással bővítette ásványvíz-palackozó kapacitását zalaszentgróti üzemében a Coca-Cola HBC Magyarország, fejlesztéssel a gyártósor teljesítménye 20 százalékkal bővült, így az üzem naponta 1,9 millió liter ásványvizet is képes palackozni.

A vállalat közleménye szerint a beruházás részeként korszerűsítették a csomagoló gépsort is, illetve a fejlesztés a vállalat fenntarthatósági törekvéseit is szolgálja.

A zalai palackozóüzem, zöldmezős beruházást követően, 2002-ben kezdte meg a termelést, vállalatcsoport az elmúlt 18 évben összesen 12,8 milliárd forintot fektetett be Zalaszentgróton.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Magyarországon két palackozó-üzemet működtet, 1050 dolgozót foglalkoztat, és eddig 125 milliárd forintot fektetett be az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.