Beruházás

Így robbantották fel Budapest egyik ikonikus épületét - képek

A terület nem marad érintetlenül. A 2023-as atlétikai világbajnokságra megépülő Nemzeti Atlétikai Stadon lesz a helyén.

2020.12.10 15:31MTI

Robbantásos technológiával bontották le a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ toronyházát Budapest IX. kerületében 2020. december 10-én.

Fotók: MTI/Illyés Tibor

Az épület lebontása a 2023. évi World Athletic - Atlétikai Világbajnokságra épülő Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésével összefüggésben történt meg. A projekt keretében az eddig ipari területenként ismert VITUKI és Duna-parti területének rehabilitációja, valamint a főváros számára egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg.

A fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, partmenti gyalogos sétányok, kerékpáros utak, valamint hajóállomások is készülnek. A fejlesztéssel megvalósul továbbá a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.