3,1 milliárd forintnyi törlesztett összeg

Tízmilliárdos adósságot görgetnek a költségvetési intézmények

Decemberben a kormány több tíz milliárd forintnyi tartalékot szabadított fel a 2008-as költségvetésből, így várható volt, hogy az elmúlt évekhez képest nem túl magas költségvetési intézményi adósságállomány tovább csökken.

2009.01.28 06:41Napi Gazdaság

Az Államkincstár közelmúltban közzétett adatai szerint a tavalyi év végén a költségvetési intézmények adóssága 10,2 milliárd forintra rúgott, ami 3,7 milliárd forinttal alacsonyabb a novemberi és mintegy 800 millió forinttal a múlt év eleji tartozásállománynál. A decemberi többletpénzekből az adós intézmények 3,1 milliárd forint értékben törlesztették beszállítóik követelését.

A Napi Gazdaság megjegyzi: az állammal, nevezetesen az adóhivatallal szembeni tartozás nem jellemző a költségvetési intézményi körben, ez a teljes tartozás csupán három százaléka. Mint a lap írja, látványosan csökkent a Miniszterelnöki Hivatalhoz és a honvédelmi tárcához tartozó intézmények tartozásállománya.

Az összes adósság háromnegyedét az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejezetéhez tartozó intézmények halmozták fel, ezen belül nagyrészt az orvos-egészségügyi centrummal rendelkező egyetemek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.