Akár 20 ezer forint különbözet is lehet

Óriási különbségek a a svájcifrank-alapú hiteleknél

Egy használt lakásra felvett 4 millió forintos, 10 éves hitelnél például az Erste Banknál 50 807 forint a havi részlet, de az OTP Banknál már 75 500. Mindössze 6 hazai pénzintézet kínál svájcifrank-alapú hiteleket jelenleg.

2009.01.27 12:05Napi Gazdaság

Az ugyanakkora összegre, ugyanarra a célra, és ugyanazokkal a paraméterekkel igényelt kölcsönöket összehasonlítva érdekes kép rajzolódik ki. Egy használt lakásra felvett 4 millió forintos, 10 éves hitelnél például az Erste Banknál 50 807 forint a havi részlet, de az OTP Banknál már 75 500.

A svájcifrank-alapú kölcsönöknél a különbség a legkisebb és a legnagyobb havi törlesztőrészlet között 21 százalékos, míg az euróalapúaknál 16 százalékra rúg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.