Pihenés

Kiderült, hány hosszú hétvégénk lesz jövőre

Az első hosszú hétvége mindjárt újév napjával kezdődik majd.

2020.10.14 08:03ma.hu

Összesen hat hosszú hétvége és egy négynapos hétvégi pihenő vár ránk jövőre.

Az első hosszú hétvége mindjárt újév napjával kezdődik majd. A következő a hétfőre eső március 15-én esedékes. 2021-ben az egyetlen négynapos hétvége a húsvéti ünnepekhez kötődik: április 2. nagypéntek, és április 5. húsvéthétfő is pihenőnap lesz.

A május elseje szombaton esedékes, ám pünkösd miatt akkor sem maradunk hosszú hétvége nélkül. Ezt követően legközelebb augusztus 20-a, péntek miatt lesz alkalom hosszabb szünetre. Október 23-a azonban szombaton lesz.

Mindenszentek ünnepe november elsején hétfői napra esik, igy bőven lesz idejük azoknak, akik kegyeleti okból keresik fel a temetőket ilyenkor, hogy rohanás nélkül is eljussanak minden szerettükhöz.

Munkanap-áthelyezés mindössze a karácsony előtti időszakban lesz: december 11-én kell ledolgozni a december 24-re, péntekre eső pihenőnapot. Karácsony ezúttal hétvégén lesz. 2022-be egy szombati napon lépünk majd át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.