Koronavírus

A műanyagipar a koronavírus-járvány egyik nagy nyertese

Az újrahasznosítással ugyanakkor egyre kevesebben foglalkoznak.

2020.10.07 11:33MTI

A maszkok, ételesdobozok és egyéb műanyagok iránti kereslet látványosan megugrott a járvány kitörése óta, az újrahasznosítással ugyanakkor egyre kevesebben foglalkoznak, miután az olaj világpiaci árának csökkenésével sokkal olcsóbbá vált az új termékek gyártása - írta szerdai számában a Világgazdaság.

Újrahasznosított műanyagot leggyakrabban PET-palackokhoz használnak, amelyeknek az előállítása az Independent Commodity Intelligence Services piaci elemzői szerint a járvány kezdete óta 83-93 százalékkal lett drágább, mint az új műanyagból készülőké. Az újrahasznosítók forgalma Európában több mint 20 százalékkal, Ázsia egyes részein 50, az Egyesült Államokban 60 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány miatti korlátozások óta.

Az olaj- és gázipari vállalatok az elkövetkező öt évben mintegy 400 milliárd dollárt költenek olyan üzemekre, amelyek műanyaghoz állítanak elő nyersanyagot. Számításaik szerint a műanyagalapú fogyasztási cikkek eladásai jelentősen emelkedni fognak, főként az ázsiai középosztály rohamos gyarapodásának köszönhetően - olvasható a Világgazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.