Élelmiszerbiztonság

Több mint 10 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból a Nébih - videó

A súlyos élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési hiányosságok miatt az egység tevékenységét is azonnali hatállyal felfüggesztették.

2020.09.22 09:55MTI

Több mint 10 tonna, részben lejárt fogyaszthatósági idejű húskészítményt semmisíttetett meg, illetve vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Azt írták, a súlyos élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési hiányosságok miatt az egység tevékenységét is azonnali hatállyal felfüggesztették.

A 12,6 tonna termék fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési ideje lejárt, valamint nyomonkövetési hiányosságokat is találtak az ellenőrök.

A hatóság elrendelte az állati eredetű termékek megsemmisítését, valamint a létesítményben előállított, még érvényes minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékek visszahívását a forgalomból. A kifogásolt termékek elszállítását a helyszínen ellenőrizték a Nébih szakemberei.

Az ügyben eljárás indult, a szegedi egyéni vállalkozó a jogsértés miatt milliós nagyságrendű bírságra számíthat - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.