Koronavírus

Kereskedelmi szövetség: a kereskedelem "kimászott a gödörből" a nyáron

A szektor jobb teljesítménye hozzájárult a munkanélküliség csökkenéséhez is, hiszen sokan a kereskedelemben találtak munkát a járvány alatt.

2020.09.22 22:30MTI

A tavaszi visszaesés után a kereskedelem "kimászott a gödörből", és a nyáron elérte az előző év azonos időszakának szintjét - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A főtitkár emlékeztetett, a kiskereskedelem áprilisban - a járványügyi korlátozások kezdetén - 10 százalékkal csökkent, májusban pedig már csak 3 százalékos volt a visszaesés.

Kiemelte, a kereskedelem szempontjából sokat számított, hogy a családtámogatások rendszere nem változott és a hitelmoratórium jelentősen könnyített a családok helyzetén.

A szektor jobb teljesítménye hozzájárult a munkanélküliség csökkenéséhez is, hiszen sokan a kereskedelemben találtak munkát a járvány alatt.

Hozzátette, a KSH jelentése szerint a munkaerőhiány a második negyedévben a felére esett vissza a kereskedelemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.