Február 10-től elérhető

Akikben bízunk: hamarosan az APEH honlapján a köztartozásmentes adózók listája

Köztartozásmentes adózói adatbázissal bővíti elektronikus szolgáltatásainak körét az APEH - közölte az adóhatóság csütörtökön. Az adatbázis először február 10-én lesz elérhető az adóhatóság honlapján, a vállalkozások január 31-ig kérhetik felvételüket.

2009.01.22 15:39MTI

Az adóhatóság szándéka szerint az adatbázis az úgynevezett "nullás" adóigazolásokért való sorbanállást váltja majd ki. Bevezetésével, illetve a köztartozás-mentesen működő cégek, vállalkozások és vállalkozók nevének megjelenítésével az APEH a jogszerűen működő társaságokat kívánja segíteni.

A közlemény szerint az a vállalkozás kérheti felvételét a köztartozásmentes adózók listájára, amely az összes bevallási kötelezettségnek eleget tett és adófizetési kötelezettségeit is teljesítette, vagy az adóhatóságtól részletfizetést, fizetéshalasztást kapott, tehát nincs aktuális befizetési kötelezettsége.

Ha valaki ebben az adatbázisban szerepel, akkor a közbeszerzési pályázatokkal kapcsolatos kifizetéseknél már nem kell az APEH-től együttes adóigazolást kérnie - olvasható az adóhatóság közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.