Fogyasztóvédelem

Szalmonellaveszély miatt tojásokat hív vissza a Lidl

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak.

2020.07.27 15:05ma.hu

Az Aranykorona Zrt. visszahívja A osztályú, M-es méretű 10 darabos friss tojásait, melyeken a megadott csomagolóüzem-azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:
- Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001
- Minőségmegőrzési idő: 27.07.2020; 01.08.2020; 07.08.2020; 14.08.2020

A Lidl honlapján arról írnak, hogy a visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette vállalatunkat. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani.

A Lidl azt kéri, hogy akik a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletünkbe, és a vételárat - a vásárlást igazoló nyugta nélkül is - visszatérítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.