Koronavírus-járvány

Karácsony: közterületek átadásával segítik a vendéglátósokat

Olyan területeket is átadnának, amelyekre korábban is lett volna igényük a vendéglátósoknak, de az előző városvezetés ezekre az engedélyeket nem adta ki.

2020.05.20 07:00MTI

A fővárosi önkormányzat közterületek átadásával kívánja segíteni a vendéglátósokat, hogy így a zsúfoltság is elkerülhető legyen Budapest újranyitása után - mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Karácsony Gergely közölte: a zsúfoltság elkerüléséért egyre több közterületet szeretnének átadni a fővárosiaknak, például azért, hogy újraindulhasson Budapesten a vendéglátás.

Azt mondta, olyan területeket is átadnának, amelyekre korábban is lett volna igényük a vendéglátósoknak, de az előző városvezetés ezekre az engedélyeket nem adta ki. A főpolgármester úgy fogalmazott: "Itt az ideje, hogy ezen változtassunk, és több közterületet adjunk át a kávézóknak, a teraszoknak, ahol újra találkozhatunk, újra élvezhetjük a város vendéglátását."

A fővárosi közösségi közlekedés fejlesztéséről szólva elmondta azt is, hogy elindul a pesti fonódó villamoshálózat első ütemének építése. A fejlesztésnek köszönhetően összekötik Pesterzsébetet, illetve Ferencvárost a belvárossal, ez azért is fontos, hogy a 3-as metró felújítása miatti zsúfoltságot enyhíthessék - tette hozzá.

Karácsony Gergely kijelentette: "óvatosan, lépésenként, de újranyitjuk Budapestet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.