Termékvisszahívás

A Nébih szingapúri szezámolaj terméket hívott vissza

A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a szennyezett szezámolajból több hazai kereskedőhöz is szállítottak holland kereskedőn keresztül.

2020.02.12 07:00MTI

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívta az Oh Aik Guan szezámolaj terméket - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Nébih az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül kapott jelzést arról, hogy a holland hatóság határérték feletti benzo(a)pirént és policiklikus aromás szénhidrogéneket PAH) mutatott ki a szingapúri, 100 százalékos tisztaságúnak feltüntetett szezámolajban.

A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a szennyezett szezámolajból több hazai kereskedőhöz is szállítottak holland kereskedőn keresztül.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy akik a 150 milliliter kiszerelésű, 12/03/2022, és a 15/05/2022 lejárati idejű termékből vásároltak, ne használják fel azokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.