Ételt csak okosan!

A háztartási élelmiszerbiztonságot ösztönzi a Nébih kampánya

A program az élelmiszerek és az ételmaradékok helyes tárolását, a hűtőszekrények megfelelő használatát, az ételek megfelelő elkészítését mutatja be.

2020.02.10 15:38MTI

Idén a háztartási élelmiszerbiztonság és élelmiszerhigiénia jelentőségére hívja föl a fogyasztók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan! című kampánya - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

A program az élelmiszerek és az ételmaradékok helyes tárolását, a hűtőszekrények megfelelő használatát, az ételek megfelelő elkészítését mutatja be - írták. A Nébih ehhez kapcsolódva tárolási és használati útmutatót tett közzé az eteltcsakokosan.hu honlapon, közösségi oldalán pedig #hűtőkihívás jelöléssel várja a fényképeket a rendezett hűtőszekrényekről. A kihívás december 3-án zárul.

Az Ételt csak okosan! élelmiszerbiztonsági kampány hét éve indult. A tájékoztató anyagok internetes oldalakon, nyomtatott kiadványokban és rendezvényeken keresztül egyre szélesebb közönséghez jutnak el - írták. A Nébih a szemléletformáló programot azzal indokolta, hogy tudatos odafigyeléssel az élelmiszer eredetű betegségek 70 százaléka elkerülhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.