Kis munkaügy mi-micsoda

Fontos tudnivalók az állás- és részmunkaidőről

A négynapos, illetve 32 órás munkahét kétféle módon valósulhat meg: állásidő bevezetésével, vagy időleges részmunkaidő-foglalkoztatással - mondta Suba Ildikó, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökhelyettese.

2009.01.13 11:06Világgazdaság

Az állásidő bevezetéséhez nem szükséges a munkavállaló hozzájárulása. A Munka törvénykönyve mindössze annyit kíván meg, hogy az intézkedést a foglalkoztató működési körében felmerült ok indokolja.

A munkavállalónak azonban az állásidőre is meg kell kapnia a személyi alapbérét, azaz a heti négy napra ugyanannyi fizetség jár neki, mint ha öt napot dolgozna - áll a Világgazdaságban.

A munkaidő csökkentésének másik módja az időleges részmunkaidő-foglalkoztatás, amely már igényli a munkaszerződés módosítását - jelentette ki a bírónő. Ebben a felek rögzítik, hogy a munkavállaló heti 40 óra helyett csak harminckettőt dolgozik átmenetileg, és ezzel arányos munkabér illeti meg.

A munkaszerződést a felek csak közös megegyezéssel módosíthatják. Így ha a munkavállaló nem járul hozzá a változtatáshoz, elbocsátással számolhat, ami az adott gazdasági körülmények között logikus lépés. Per esetén a bíróság egyébként csak azt vizsgálja, hogy a felmondás oka valós-e - azaz a létszámleépítés megtörtént-e -, a cég gazdasági helyzetét nem.

A járulékfizetés természetesen a csökkentett munkabérekhez igazodik - mondta Suba Ildikó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.