Légi

Karbonsemleges minősítést kapott ismét a Budapest Airport

A Budapest Airport ismét megkapta a Repülőterek Nemzetközi Tanácsától a karbonsemleges minősítést, amely azt jelenti, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a működés során keletkező szén-dioxidot teljes mértékben kompenzálja.

2020.01.24 12:26MTI

A ferihegyi repülőtér üzemeltetője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett: először 2018-ban kapták meg ezt a minősítést, a régióban elsőként.

Az elismerést a repülőtér pár hete leköszönt vezérigazgatója, Jost Lammers adta át a Budapest Airportnak, mivel ő tölti be a díjat adományozó Repülőterek Nemzetközi Tanácsa európai divíziójának elnöki posztját.

A Budapest Airport tavaly csatlakozott a NetZero by 2050 elnevezésű kezdeményezéshez is, amelynek keretében vállalta, hogy nullára csökkenti a repülőtér működéséből eredő szén-dioxid kibocsátását. A Budapest Airport viszont egy átfogó fenntarthatósági stratégia segítségével a vállalt határidő előtt, már 2030-ra el szeretné érni a szén-dioxid-kibocsátásmentes működést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.