Élelmiszerbiztonság

Hasmenést okozhat egy sajt, visszahívja a Lidl

A termékekben saját minőségellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki.

2019.12.30 09:12ma.hu

A Lidl szombaton közölte, hogy a fogyasztók egészségének védelme érdekében a Jermi Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívja azon Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, 100g termékét, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek:

Minőségmegőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020
Tételazonosító: L29 513 vagy L29 514
Üzemazonosító: DE BW 331 EG

Mint írták, a visszahívás oka, hogy a termékekben saját minőségellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki. A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében.

A Lidl kéri vásárlóit, hogy amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza ezeket bármely üzletükbe. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.