Fogyasztóvédelem

Nébih: országszerte ellenőrzések zajlanak a karácsonyi vásárokon

Az ellenőrzések más területen is zajlanak, az élelmiszerek minden fajtájára kiterjednek, az előállítóktól kezdve a kereskedelmen keresztül a vendéglátásig.

2019.12.16 11:00MTI

Országszerte ellenőrzéseket tartanak a hatóságok az adventi és karácsonyi vásárokon, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen helyeken lehet a legtöbb szabálysértéssel találkozni - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az ellenőrzések más területen is zajlanak, az élelmiszerek minden fajtájára kiterjednek, az előállítóktól kezdve a kereskedelmen keresztül a vendéglátásig.

Az elmúlt 10 év adataiból az látszik, hogy a vállalkozók egyre inkább számítanak az ellenőrzésekre, így egyre kevesebb szabálysértés is történik, és az élelmiszerek minősége is javul - hangsúlyozta. Megjegyezte, hogy például a szaloncukrokból egyre inkább a minőségi csokoládéból készült termékeket keresik a vásárlók.

Az ünnepek közeledtével is fontos, hogy az emberek legálisan működő helyekről vásároljanak, így biztosítható, hogy minőségi termékekhez jutnak hozzá - emelte ki Pleva György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.