Meg kell egyezni a gázról!

Gázvita: az EU háromoldalú csúcstalálkozót fontolgat

Az Európai Unió cseh elnöksége azt fontolgatja, hogy Oroszország, Ukrajna és az Európai Bizottság részvételével esetleg háromoldalú csúcstalálkozót kezdeményez.

2009.01.06 14:08MTI

Mirek Topolanek cseh miniszterelnök kedd délelőtt Prágában elmondta: Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével arról tárgyalnak, hogy végső lehetőségként csúcstalálkozót szerveznek, amelyen az EU elnökségének képviselői, illetve a két ország államfői vennének részt.

Mindamellett a csúcstalálkozó ügyét még nem tűzték napirendre, mert az EU-nak az az álláspontja, hogy az orosz és az ukrán félnek kell megállapodnia a vitás kérdésekről, mondta Topolanek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.