Heti több ezer forintnyi kiesés

Megdobja a hideg a távfűtés hődíját

Az ilyenkor megszokottnál 5-6 fokkal volt hidegebb az új év eddigi napjaiban, ami azt jelenti, hogy 25-30 százalékkal több energiát igényelt a távhőszolgáltatás, ami forintban kifejezve átlagosan heti két ezer forintos többletet jelent a fogyasztóknak

2009.01.06 07:28Napi Gazdaság

Egy-egy fokos eltérés a napi átlaghőmérsékletben mintegy öt százalékkal növeli vagy csökkenti a hőfogyasztást, viszont az alapdíjat nem érinti - mondta a Napi Gazdaságnak Balog Róbert, Főtáv szóvivője.

Hozzátette: így tehát egy átlagos 35 ezer forintos téli hónap távfűtési költségét figyelembe véve 25 ezer forintra jön ki a hődíj, ez utóbbi változik a hőmérséklet függvényében.

Mindez az idei év első hetét alapul véve azt jelenti, hogy egy átlagos távfűtött lakásban mintegy két ezer forinttal növekszik az érintettek kiadása, ami szerencsés esetben - ha az átlagosnál melegebb lesz később az idő - visszatérülhet - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.