Termékteszt

Ez a különbség az ugyanolyan márkájú csirkefalatok között, ha magyar vagy ha osztrák

Tudta, hogy a szomszéd étele mindig szebb?

2019.08.03 10:22ma.hu

Bár az utóbb időben már egyre kevésbé foglalkoztatna minket, hogy rosszabb minőségű termékeket kapunk-e a Nyugat-Európai országokhoz képest, most újra felkapta a témát az Index. Nem csoda, hogy lankadt a figyelem, hiszen a Nébih hatalmas összehasonlító tesztet végzett, majd az EU is megállapította, hogy csak üldözési mániánk van, az élelmiszerek és egyéb termékek összetétele ugyanolyan jó nálunk is, mint bárhol a világon.

Az egyik olvasó ugyanis pár napra Ausztriába indult kirándulni. „A gyerekek miatt vittünk magukkal sparos Budget chicken nuggets-et, de mivel kiderült, hogy nem lesz elég, ezért az itteni Sparban is vettünk még egy zacskóval. A képeket csatolom, önmagukért beszélnek" – írta a lapnak.

Rózsaszín ipari hulladék csirkehús kontra fehér csirkehús, panírjellegű panír kontra recés bevonat, és a képen nincs ugyan rajta, de Attila elküldte a fotót a zacskó hátuljáról amiről kiderül, hogy 66 százalék hús kontra 27 százalék hús.

Ár tekintetében viszont aligha van különbség: az osztrák nuggets kilója 5,19 euró, azaz 1.700 forint alatt van, nálunk kilója 1.438 forint.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.