Űrkutatás

Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság

Annak ellenére, hogy a Hold még tartogat meglepetéseket, nagyon keveset tudunk ugyanis a felszínéről.

2019.07.17 06:28MTI

Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem - közölte a Puli Space magyar űrprojekt vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Pacher Tibor azt mondta, hogy az emberiség találhat olyan nyersanyagot a Holdon, amely hasznos a Földön.

Úgy vélekedett, hogy a Hold még tartogat meglepetéseket, nagyon keveset tudunk ugyanis a felszínéről.

Az űrprojekt vezetője azt hangoztatta, hogy indokolt volna bázist létesíteni a Holdon, amelyen tudományos munkát lehetne végezni. Egyrészt teljes csendben dolgozhatnának ott rádióteleszkópok, másrészt a Hold jó teszthelyszínként szolgálhat az emberiség nagy vágyához, hogy eljusson a Marsra.

Pacher Tibor úgy vélekedett, hogy bár a robotok olcsóbban végeznek felderítést, és sok feladatot végre tudnak hajtani, mindig szükség lesz emberekre az űrkutatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.