Magyarországra is jutott

Veszélyes, gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza

Határérték feletti melamin kioldódást mért kisgyermekeknek szánt étkészletből a francia hatóság kereskedelmi ellenőrzés során. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett.

2019.07.11 18:32ma.hu
Forrás: Nébih

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait - írja honlapján a Nébih.

Mivel a termékből melamin oldódhat ki, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott étkészlettel, ne használja azt.

A termék adatai:
A termék márkája: Coffret Vaisselle Bamboo Azur
A termék megnevezése: Bambusz gyermek étkészlet
Tételazonosító: A005510 (kék) és A005511 (barack) RASFF referenciaszám: 2019.2488

A Nébih a RASFF-rendszeren keresztül értesült az esetről.

A melaminról:
A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamintartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.