Pénzügy

Magyar euró: új időpont

A pénzügyminiszter úgy rendelkezett, hogy a pénztárgépek és a taxaméterek memóriájában az euró hivatalos pénznemmé tételének időpontját 2030. január elsejére emelik.

2019.06.01 08:39ma.hu

A pénzügyminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint a pénztárgép üzemeltetője - szerviz közreműködése útján - 2019. december 31-ig gondoskodik az euró hivatalos pénznemmé tételének időpontját tartalmazó rekord alapértékének 2030. január 1-jére történő módosításáról.

Az Inforádió szerint a taxaméterrendelet eredetileg úgy szólt, hogy az euró kezelésére alkalmas taxaméter adómemóriájának inicializálásakor a szerviznek a rekord alapértékeként a 2020. 01. 01. dátumot kell megadni, és az adómemóriában tárolni. Az előbbi dátum itt is 2030. január 1-jére módosul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.