GVH

A GVH bírságolt C-vitaminkészítmények megtévesztő reklámozásáért

A cég szerkesztői tartalomnak álcázott reklámokat jelentetett meg több lapban is.

2019.05.27 15:36MTI

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 31 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki C-vitaminkészítmények megtévesztő reklámozásáért a Novonex Kft.-re és több lapkiadóra - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a GVH megállapította, hogy a Novonex Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a "Novo C plus" elnevezésű étrend-kiegészítő népszerűsítésekor.

A vállalkozás az európai közösségi jog által nem engedélyezett állításokat használt reklámjaiban C-vitamin készítménye egészségre gyakorolt hatására vonatkozóan, például "a liposzómális technológia lehetővé teszi a C-vitamin kiváló hasznosulását a szervezetben", vagy "forradalmi áttörés a C-vitamin felszívódásában" - írja közleményében a GVH.

Közölték, a cég emellett szerkesztői tartalomnak álcázott reklámokat jelentetett meg több lapban is.

A hatóság a jogsértő magatartások miatt összesen több mint 31 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást, valamint a burkolt reklámok kiadóit - tájékoztatott a GVH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.