Gazdaság

1 pennyt kapnak a kínai gyári munkások egy 35 fontot érő játékbaba után

Az alapbér annyira alacsony, hogy muszáj túlórákat vállalniuk.

2018.12.06 13:44ma.hu
hirdetés

Csütörtökön tette közzé most elkészült közös jelentését a Solidarity Suisse, a China Labor Watch és a Guardian. A jelentés a kínai gyári munkások katasztrofális körülményeire világít rá.

Példának a Disney most igencsak menő Kis Hableány figuráját választották, amit Heyuan városában készítenek egy több mint kétezer, többségében nőt foglalkoztató üzemben. Az Angliában 34,99 fontba kerülő baba árának kevesebb mint a fele, 14,99 font az előállítási költség. Ebből 1 pennyt kapnak darabonként a kínai gyári munkások.

A dolgozók elmondása szerint alapbérük annyira alacsony, hogy egyszerűen kénytelenek túlórákat vállalni. A többség az elmúlt hónapban csupán egyetlen napon pihent, a többit mind végigdolgozta. Volt olyan gyári munkás, aki összesen 175 órát túlórázott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.