Szakmaközi szervezet
Magyarországon még mindig alacsony a halfogyasztás
A magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás.
2018.10.14 07:41MTIMagyarországon a 6 kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.
Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól. Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.
Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 3:48 Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon
- 2:45 Budapesten ad koncertet Anneke van Giersbergen
- 1:30 Czomba Sándor: egyre többen lépnek a munkaerőpiacra
- 0:30 Már idén milliárdos üzletté nőheti ki magát a női élsport
- 23:30 Több mint száz színésszel felvett új hangoskönyv-sorozat készül a Harry Potter-regényekből
- 22:30 Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen
- 21:30 KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06