Kritikus munkaerőhiány

A vasárnapi boltzár elrendelését kérik Orbán Viktortól

Több százezer munkavállaló nevében fordult a miniszterelnökhöz a kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.

2018.09.03 09:41ma.hu
hirdetés

A javaslattevők azt kérik, hogy a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár csak részlegesen is, ez ugyanis enyhíthetné a munkaerőhiányt - írja a Magyar Idők.

A legfőbb érv, hogy az elmúlt két év nagyarányú béremelése ellenére a boltokban még mindig égető probléma a munkaerőhiány, mindez pedig csak fokozódhat az év végére. A dolgozók túlterheltek, csak a leglátogatottabb áruházakban fel tudnának venni legalább tízezer embert.

"A nyár, illetve az iskolakezdés előtti bevásárlási szezon is egyértelművé tette, hogy a fizikai munkakörökben általánosan kritikus a létszámhiány. Legalább tízezer ember kellene még a nagy látogatottságú áruházakba ahhoz, hogy a fogyasztás mértékével és a piac növekedésével arányos, az élelmiszer-biztonsági, munka- és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő kiszolgálásban részesüljön a lakosság" - mondta el a lapnak a szakszervezet elnöke.

A vasárnapi munkavégzés tilalmának ismételt bevezetését a jövő évtől látják lehetségesnek, mindezt közgazdasági számításokkal és szociális érvekkel is igazolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.