Légiközlekedés

Drasztikusan szigorítja poggyászszabályait a Ryanair

Egy éven belül másodszor módosítja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályozását a Ryanair.

2018.08.24 15:48ma.hu

Mostanáig két csomagot vitt el ingyenesen a légitársaság. Egy normál méretűt és egy kisebbet, például retikült vagy laptoptáskát. Viszont november elsejétől azok, akik nem vásárolnak elsőbbségi beszállást, csak egyetlen kis méretű kézipoggyásszal utazhatnak - írja az Utazómajom.

Az új szabályok:
- Aki megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyásszal utazhat: nagy méretű, akár kerekes és egy kis méretű 40x20x25 cm-es táska.
- Aki nem vásárolja meg, egy darab kis méretű kézipoggyásszal utazhat (40x20x25 cm).
- Ha azok az utasok, akik nem vásároltak elsőbbségit, mégis szeretnének egy nagyobb, 10 kg-os kézipoggyászt vinni, akkor foglaláskor 8 eurós áron tudják hozzáadni. Ezt mindenképp fel kell adniuk a check-in pultnál. Egy járatra maximum 95 elsőbbségit adnak el.

A módosítás november 1-jétől lép életben minden olyan foglalás esetén, amelyet szeptember 1-je után végeztek. A Ryanair szerint az utasaik 60 százalékát ez nem érinti, mert 30 százalék megveszi az elsőbbségi beszállást, 30 százalék pedig csak egy kis méretű poggyásszal utazik. A társaság a változtatást azzal indokolta, hogy a járatai így pontosabbak lesznek, mert nem a beszállásnál veszik majd el a fedélzetre már helyhiány miatt fel nem vihető táskákat. Ráadásul a kis méretű kézipoggyász mérete nőtt: az eddigi 35x20x20 cm-ről 40x20x25-re.

A WizzAir is szigorított
Az új szabályok szerint az utasok egy, legfeljebb 55x40x23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak, de csak az elsőbbségi szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe (és további egy 40×30×18 cm méretű kisebb táskát). Aki nem vásárol elsőbbségi beszállást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40×30×18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia, és az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.