Elmondta egy volt dolgozó

Ezért ilyen olcsó a hot dog az IKEA éttermeiben

Németországban egy euróba, Magyarországon kevesebb mint a felébe, 150 forintba kerül a hot dog az IKEA-ban.

2018.07.02 11:01ma.hu

Egy ebédért sem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk a vásárlóknak. Egy grillezett camembert szósszal és hasábburgonyával 790 forintba kerül most az IKEA éttermeiben. A g7 írt cikket ezzel kapcsolatban egy volt alkalmazott beszámolója alapján, aki azt mondta, azért adhatják ilyen olcsón, mert nem keresnek rajta semmit.

Legyen szó bármelyik országról, a svéd bútorgyártó üzleteiben az étel mindig is a legolcsóbb marad. Annyira, hogy a cég nem is keres rajta semmit, azaz beszerzési áron, pontosabban bekerülési költségen kínálja az ételeket.

Az IKEA abból indul ki, hogy a vásárlók szeretnek valamit bekapni a vásárlás előtt. Ha azt tapasztalják, hogy olcsó az étel, akkor tudat alatt összekötik a kedvező árát az áruház egyéb termékeivel is, vagyis a bútorokkal.

Emellett van egy olyan magyarázat is, hogy minél kevesebbet költenek a vásárlók az étteremben, annál több pénzük marad vásárolni az áruházban.

Az üzletfilozófia működik a cég pénzügyi adatai alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.