Gazdaság

A tengertől hódítja el új luxusnegyedének területét Monaco

Cél a telített ingatlanpiac bővítése és újabb szupergazdagok becsábítása.

2018.05.18 18:15ma.hu
hirdetés

Nagyszabású óriásprojekt keretében növeli tengerpartját Monaco, így bővítenék a túlzsúfolt városállam telített ingatlanpiacát, és ezzel együtt újabb szupergazdagokat csábítanának az országba - írja a Világgazdaság.

Meghökkenhettek a turisták egy héttel a Forma-1-es futam előtt: a várost daruk és építési állványok, a tengert pedig kotrógépek lepték el.

2016 óta már több tonnányi homokkal töltötték fel a sekély vízű kikötői szakaszt, hogy helyet teremtsenek egy új luxusnegyednek. Ez jelenleg Európa legnagyobb építőipari beruházása, melyre 2,4 milliárd dollárt költenek.

A Portier Cove nevű negyedet 15 hektárosra tervezik, 2025-re készül el és három százalékkal növeli majd a miniállam területét. A tervek szerint 120 luxuslakás és tíz villa épül a negyedben, a legkorszerűbb szolgáltatásokkal. Valóban csak a legtehetősebbeket célozzák meg. Az új negyed 4,1 milliárd dollár bevételt hozhat majd.

Fontos megjegyezni, hogy A felfelé vagy a külvárosok felé terjeszkedő Párizzsal vagy New Yorkkal ellentétben Monaco nem hajlandó feláldozni régi épületeit, hogy helyt adjon több vagy magasabb új építésű ingatlannak. Így azonban csak egyetlen lehetősége marad: a tenger felé terjeszkedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.