Mi a nyerő: adócsökkentés vagy megszorítás?

Fidesz: Gyurcsány Ferenc ellehetetleníti a vállalkozásokat

A Fidesz szerint éppen Gyurcsány Ferenc az, aki ellehetetleníti a vállalkozásokat, miközben a vállalkozások elfogadottságáról beszél - írta az MTI-nek eljuttatott közleményében a Fidesz helyettes szóvivője annak kapcsán, hogy kormányfő részt vett és felszólalt a vállalkozók napján rendezett gazdaságpolitikai fórumon, pénteken, Budapesten.

2008.12.05 16:30MTI

Európa kormányai sorra csökkentik az adókat és jelentik be növekedési programjaikat, a Gyurcsány-kormány viszont brutális megszorításokkal teszi egyre nehezebbé a vállalkozások működését - írta Cser-Palkovics András.

"Duma helyett végre tettekre volna szükség: az adó- és kamatcsökkentés jelentene valós segítséget a vállalkozásoknak" - fogalmazott a politikus.

Gyurcsány Ferenc a fórumon azt mondta: érdemi, jelentős adócsökkentésre 2009-2010-ben nincs lehetőség, adószerkezeti átalakítást lehet megtenni.

"Az adórendszeren belül a belső piac élénkítése nem lehetséges, amit látok, az a beruházás-élénkítés, amire 2.000 milliárd forintot szán a kormány a következő 1,5 évben"
- fogalmazott a kormányfő.

A kormányfő egyetértett azokkal, akik azt sürgetik, hogy a mainál alacsonyabb jegybanki alapkamat alakuljon ki.

Ennek kapcsán megjegyezte: a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt időszakban a kötelező tartalékráta csökkentésével 300-400 milliárd forint többletlikviditást teremtett a gazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.