Gyógyszer

Bevizsgálják a Richter legfontosabb gyógyszerét

A készítménnyel kezelt betegek közül többnél súlyos májgyulladás fordult elő.

2017.12.04 12:22ma.hu
wikipedia.org - Misibacsi

Vizsgálatot rendelt el az Európai Gyógyszerügyi Hatóság (EMA) a Richter egyik gyógyszerével kapcsolatban. A hírek szerint ugyanis az Esmyával kezelt négy betegnél is akut májgyulladást fedeztek fel, hármuknál májátültetést is el kellett végezni – írja a Világgazdaság. Az EMA adatai szerint 670 ezer nő szedte a miómák mérsékelt és súlyos tüneteinek kezelésére szolgáló tablettát.

A Richter megerősítette a vizsgálat tényét, a cég azonban a Portfolio kérdésére kiemelte: a klinikai vizsgálatok során nem derült fény arra, hogy májkárosodást okozna az Esmya. A cég szerint a betegségek kialakulásában más tényezők is közrejátszhattak.

A szer a társaság egyik zászlóshajója, amely Európában idén 80-85 millió eurós bevételt hozhat, ami teljes árbevételének több mint a tíz százaléka, a hazai értékesítésnek pedig közel a fele. A vizsgálat eredménye jövő tavaszra várható.

A Richter részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékot esett a Budapesti Értéktőzsdén a hétfői nyitás után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.