Turizmus

Látogatórekord a prédikálószéki kilátóban

Fél év alatt húszezer ember kereste fel a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátót, mely a legközelebbi településtől is két órányi gyalogútra található.

2017.11.21 00:30MTI

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása szerint a Dunakanyarra egyedülálló panorámát nyújtó kilátóra fél évvel ezelőtt szereltek látogatottságszámlálót. Azóta legtöbben a létesítmény első születésnapján keresték fel a 12 méteres tornyot. Október 15-én 734 fő kapaszkodott fel a Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsára.

A 639 méter magasságban található kilátón napelemek segítségével meteorológiai állomás és webkamera működik. A műszerek képeit és adatait a statisztikák szerint egy-egy látványosabb időjárási helyzetben több százezren követik. A képeken Esztergomtól Visegrád fellegváráig belátható a Dunakanyar.

Az erdőgazdaság a prédikálószéki kilátón kívül a webkamerákat üzemeltet a Pilis-tetőn és a Hármashatár-hegyen. A felvételeken látható a hegyekben uralkodó időjárás, így a kirándulók megalapozottabb döntést hozhatnak indulás előtt.

A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, ahol a kirándulókat csaknem 1000 kilométer jelzett turistaút, mintegy 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal és több kilátó várja.

A Pilisi Parkerdő Zrt. 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. A társaság kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmilliónyian látogatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.