Gyüjtőknek

2-3 euróba kerül a 0 eurós bankjegy

Az Európai Központi Bank (ECB) engedélyezte az eurózóna jegybankjainak, hogy nulla eurós bankjegyeket nyomtassanak.

2017.08.31 21:46ma.hu

A zéróeurós bankjegy nem rendelkezik értékkel, kifejezetten gyűjtőknek készült. Ellenben vagy pont emiatt fizetni kell érte, egy 0 eurós 2-3 euróba kerül. Ennek az az oka, hogy ezek a papírpénzek csak limitált példányszámban kerülnek kibocsátásra, általában mindössze 5-10 ezer darabot nyomnak a nem mindennapi valutából.

Érdekessége, hogy ugyanolyan papírból készült, mint a hivatalos eurózónás bankjegy, sőt annak minden egyes védelmi funkciójával el van látva. Van rajta hologram, vízjel, és több biztonsági elem is felfedezhető a különleges bankón.

A címlet többféle verzióban elérhető, Németországban várak, állatok, híres épületek és személyek is fellelhetőek rajtuk, míg például az osztrák változaton alpesi állatok, illetve Mozart szülőháza szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.