Állategészségügy

Már nincs veszély: feloldották a madárinfluenza miatti korlátozást

A madárinfluenza miatt több mint 2 millió szárnyast öltek le Magyarországon.

2017.05.31 12:25MTI
hirdetés

Újra lehet baromfit szállítani Magyarországon és külföldre is, miután a Földművelésügyi Minisztérium feloldotta a madárinfluenza miatti korlátozást.

Már nem kell zárva tartani a szárnyasokat, viszont továbbra is zártan kell etetni és itatni őket. A mentes státust a nemzetközi szabályozás értelmében augusztus 24-én nyeri vissza az ország.

Tavaly novembertől áprilisig a Nébih 240 baromfiállományban mutatta ki a madárinfluenza H5N8 törzsét. A betegség Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Veszprém megyei állományokat érintette.

A madárinfluenza miatt több mint 2 millió szárnyast öltek le. Több mint 200 vadmadárban is kimutatták a vírust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.