Állattenyésztés

A kormány minden állattartót kártalanít a madárinfluenza miatt

A járvány megjelenése óta összesen valamivel több, mint 3 millió baromfit kellett elpusztítani.

2017.02.03 14:16MTI
hirdetés

A kormány minden állattartót kártalanít a madárinfluenza miatt keletkezett veszteségeiért; erre több mint 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből eddig mintegy 1,2 milliárd forintot fizettek ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás felidézi: Magyarországon a múlt év novemberében jelent meg a madárinfluenza. A járvány megjelenése óta összesen valamivel több, mint 3 millió baromfit kellett elpusztítani. A leölésből származó közvetlen kár mintegy 3 milliárd forint.

A járványügyi intézkedés következtében a közvetlen kár - leölt állatok, megsemmisített termékek, anyagok, eszközök és tárgyak - miatt a tulajdonosok 100 százalékos állami kártalanításban részesülnek. Ez minden állattartóra vonatkozik, aki az állategészségügyi előírásokat betartja, illetve betartotta.

A járvány megjelenése óta a kormány folyamatosan arra törekszik, hogy minél hamarabb segítséget nyújtson az érintetteknek. Emellett az FM jelenleg egy jövedelempótló támogatási konstrukció előkészítésén is dolgozik - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.