Sztrájk

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) hétfőn, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

2017.01.24 00:30MTI
Fotó: MTI

A tájékoztatás szerint a járműipari vállalat új ajánlata több ponton is elfogadhatatlan a szakszervezet számára, mivel az alapbéremelések több lépcsőben történnének meg, emellett a vállalat az ajánlatból törölte a korábban jubileumi bónuszként már kidolgozott juttatási elemet - közölte a szakszervezet hétfő este a honlapján.

A sztrájkbizottság tájékoztatta az Audi képviselőit a megalakulásáról, egyben jelezte tárgyalási szándékát.

Az AHFSZ még decemberben közölte, hogy elégedetlen a vállalat ajánlatával, amely eredetileg az idei és a jövő évre egységesen bruttó 25-25 ezer forintos alapbéremelést tartalmazott, a választható béren kívüli juttatások keretét pedig 2017-re bruttó 595 ezer forintban, 2018-ra bruttó 620 ezer forintban határozta volna meg. Az AHFSZ ezzel szemben 2017-re és 2018-ra egységesen bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést, a választható béren kívüli juttatások keretére pedig az idei évre és jövőre is bruttó 650-650 ezer forintot javasolt. Az új ajánlat részleteit ezúttal nem hozták nyilvánosságra.

A jubileumi és lojalitás bónuszt a szakszervezet a vállalattal közösen dolgozta ki a bértárgyalások során. Jubileumi bónusz annak járna, aki a vállalatnál minimum öt évet eltölt. Az elképzelés szerint évenkénti egyszeri jutattás kifizetése minden ott ledolgozott öt évvel bruttó 50 ezer forinttal emelkedne, maximum 300 ezer forintig.  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.