Mobil

Magyarországon a legdrágább az iPhone7

Miközben nálunk legkevesebb 256 ezer forintot kell kifizetni (a kisebbik és legkevesebb tárhellyel rendelkező) készülékért, az USA-ban nagyjából 179 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet beszerezni ugyanezt.

2016.09.13 17:39ma.hu

A nálunk jóval magasabb fizetéseket kínáló országokban is jóval kevesebbet kell fizetni az új iPhone-ért - írja a hvg.hu.

Miközben nálunk legkevesebb 256 ezer forintot kell kifizetni (a kisebbik és legkevesebb tárhellyel rendelkező) készülékért, az USA-ban nagyjából 179 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet beszerezni ugyanezt. (Érdekesség, hogy az amerikai akciókban néha szó szerint fillérekért árulják az iPhone-okat.)

De nem is kell az Egyesült Államokig mennünk: a hazainál valamival nagyobb vásárlóerővel rendelkező Egyesült Királyságban is csak 220 ezer forintból jön ki a legolcsóbb iPhone 7-es, Dubajban pedig 195 ezerből.

Az iPhone magas ára leginkább a magyarországi járulékos költségeknek köszönhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.