Pénzbüntetés

Az MNB 4 millió forintra bírságolta az FHB-t

A bírság mellett az MNB kötelezte a hitelintézetet, hogy szeptember 30-ig szüntesse meg a jogszabálysértő állapotot.

2016.07.26 17:39MTI

Továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértések miatt négymillió forintra bírságolta az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-t a jegybank - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján kedden.

A jegybank azzal indokolta döntését, hogy az FHB nem mindegyik - az MNB 2015. október 7-én hozott határozatában előírt - intézkedést teljesítette határidőre, ezáltal továbbra is megsértette a bankkártyával kezdeményezett fizetési műveletek jóváírására vonatkozó előírást.

A bírság mellett az MNB kötelezte a hitelintézetet, hogy szeptember 30-ig szüntesse meg a jogszabálysértő állapotot.

Az MNB különösen fontosnak tartja a pénzforgalmi szabályok betartásának ellenőrzését, elítél minden jogszabályszegést és ennek megfelelően a továbbiakban is kellő szigorral fog fellépni a pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó intézmények ellenőrzése során - hangsúlyozta közleményében a jegybank.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.