Pénzügy

Négyszázmilliót helyezett letétbe a Zsolnay főtulajdonosa

Arra várnak, hogy a bíróság kimondja, kinek kell a tartozást utalni.

2016.07.20 16:27MTI

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zsolnayval szembeni követelésének fedezetéül a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. főtulajdonosa, Bachar Najari hétfőn ügyvédi letétbe helyezett 400 millió forintot. Erről Bachar Najari és Cséplő Petra, az igazgatóság elnöke, a svájci-magyar üzletember felesége számolt be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Cséplő Petra kifejtette, arra várnak, hogy a bíróság kimondja, kinek kell a tartozást utalni, vitatják ugyanis a követelés West Hungária Baunak (WHB) való eladásának jogosságát, álláspontjuk szerint a Zsolnay az MFB-nek tartozik.

Megjegyezte, ők 260 millió forintos vételi ajánlatot tettek az MFB-nek, ám tudomásuk szerint ennél jóval alacsonyabb áron értékesítették a követelést.

Kitért arra is, hogy Bachar Najari saját vagyonából a június 27-i határidőre átutalta a Zsolnayt terhelő 91 millió forintos helyi építmény- és iparűzési adót, az összeget azonban nem könyvelték el a Zsolnay számlájára, mert a vagyonfelügyelő nem adott a befizetéshez engedélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.