Brexit

Inflációs és recessziós kockázatnak nézhet elébe Nagy-Britannia

A brit gazdaságnak és monetáris politikának rövid távon e két nagyon komoly kihívás között kell majd lavíroznia.

2016.07.04 02:36MTI

A britek két kihívással, az infláció és a recesszió kockázatával nézhetnek szembe a múlt csütörtöki népszavazás után - vélte a francia központi bank elnöke, az Európai Központi Bank kormányzó tanácsának a tagja. Francois Villeroy de Galhau azt mondta, hogy a brit gazdaságnak és monetáris politikának rövid távon e két nagyon komoly kihívás között kell majd lavíroznia.

A font csaknem 11 százalékkal gyengült a dollárhoz képest a Brexit óta. Francois Villeroy de Galhau szerint recesszióba fordulhat a brit gazdaság, ahogy egyre kisebb ütemű lesz a gazdaság növekedése, részben a visszaeső befektetések miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.