Biztosítás

A magyar lakosság mindössze tizedének van balesetbiztosítása

Egyes nyugat-európai országokban ez az arány meghaladja a 80 százalékot.

2016.06.28 15:39MTI

A magyar lakosság alig több mint 10 százalékának van balesetbiztosítása, míg egyes nyugat-európai országokban ez az arány meghaladja a 80 százalékot - közölte az Union Biztosító kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Magyarországon mintegy 633 ezer önálló balesetbiztosítási szerződést tartottak nyilván 2015-ben, ami csaknem 17 milliárd forint állománydíjat jelent. A biztosítottsági szintet tovább növeli az az egymillió szerződés, amelyet lakás-, gépjármű és egyéb biztosítások kiegészítő elemeként kötnek az emberek. Az Union becslése szerint a szerződések átfedései miatt összességében a lakosság alig 11 százalékát védi valamilyen balesetbiztosítás.

A biztosítótársaság felmérése szerint a balesetbiztosítások csaknem felét, 49 százalékát a 36-50 év közötti korosztály köti, akik a kártérítésekből ugyanilyen arányban részesülnek. A legaktívabb, 19-25 éves korosztályból viszont tízből csak egy kötött biztosítást, miközben a kárkifizetések 16 százaléka jutott a korcsoportra, ami a kötési arány másfélszerese.

A június végén induló nyári fesztiválszezonnal kapcsolatban a biztosító pozitív változásnak nevezte, hogy a szervezők csoportos balesetbiztosítást kötnek, így a belépőjegyet váltók automatikusan kapnak fedezetet. Ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy bármilyen balesetbiztosítást kötöttek a rendezők, vagy fesztiválozók, az alkoholos befolyásoltság, illetve a gondatlanság kizáró tényező a kártérítésnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.