Fejlesztés

1,4 milliárdból épült új vulkanizáló-formákat gyártó üzem Székesfehérváron

Az üzem jelenlegi 3100 négyzetméteres alapterülete 6000 négyzetméteresre bővíthető.

2016.06.15 04:30MTI

A kínai Himile Group 1,4 milliárd forintból épített új vulkanizáló-formákat gyártó üzemet Székesfehérváron - tájékoztatta a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kedden az MTI-t.

Közleményük szerint a beruházás most lezárult első ütemét hamarosan további fejlesztések követhetik: a Himile terveiben több milliárd forintos bővítések szerepelnek már a következő években. Ezt támasztja alá, hogy az üzem jelenlegi 3100 négyzetméteres alapterülete 6000 négyzetméteresre bővíthető, valamint a jelenlegi 50-ről a dolgozói létszám a folyamatos felvétel és képzés eredményeként a következő 3-5 évben fokozatosan meghaladhatja a 200-at.

A beruházás a Himile számára fontos stratégiai lépés, hiszen ezentúl a teljes európai piacot és prémium abroncsgyártó partnereit már közvetlenül a kontinensről tudja kiszolgálni, nem csak kínai gyártóközpontjából. A vállalat várakozásai szerint a gumiabroncsformák alkatrészeinek gyártókapacitása folyamatosan nőni fog, bővül a gyártott termékek skálája is, illetve a vállalat más üzleti szektorai is megjelennek Európában, miközben végig Magyarország lesz működésének fő központja.

A Himile mint a világ legnagyobb vulkanizáló formákat gyártó vállalata a vezető abroncsgyártókkal együttműködve a partnerek egyedi igényeire szabva fejleszti termékeit, beszállítója lényegében az összes nagy gumiabroncsgyártónak, mint a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Michelin vagy a Pirelli. Befektetési döntésüknél nagy szerepet játszott a Magyarországon rendelkezésre álló fejlett beszállítói hálózat, valamint a kiemelkedő logisztikai lehetőségek.

A kínai Himile Group a gumifeldolgozó gépek előállítása mellett foglalkozik turbinaalkatrészek, nyomástartó tartályok, olaj- és gázipari berendezések, vasúti szállítórendszerek részegységeinek és gumiköpeny-szelepek magjainak előállításával is.

A Magyarországon európai központját létesítő Himile Science and Technology a gumiabroncsok vulkanizáló-formáinak legnagyobb gyártója a világon: 20 000 darabos kapacitása a világon gyártott ilyen termékek egyötöde.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.