Gazdaság

Felszámolási eljárást kezdeményeztek a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen

A manufaktúra nem tudta kifizetni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott, 413 millió forintos hitelt.

2016.06.10 16:10MTI

Felszámolási eljárást kezdeményeztek péntek reggel a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen - értesült a Pécsma.hu nevű hírportál.

Péntek délutáni cikkükben azt írták, hogy a manufaktúra nem tudta kifizetni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott, 413 millió forintos hitelt.

Mivel a tartozást időközben egy - a cikkben meg nem nevezett - magyar építőipari vállalat megvásárolta az MFB-től, a porcelánmanufaktúra már ennek a cégnek tartozik.

Pénteken már az új hitelező adta be a Pécsi Törvényszékhez a felszámolási kérelmet - olvasható a hírportálon, amely szerint a bíróságnak három munkanapon belül kell döntenie a vagyonfelügyelő kirendeléséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.