Földárverések

Békés megyében 693 hektár földet értékesítettek

Békés megyében az állami földárverések harmadik szakaszában 693 hektár födet értékesítettek, ebből az államnak 718 millió forint bevétele származott.

2016.06.06 16:18MTI

A harmadik körben 4900 hektárnyi földrészletet hirdettek meg, az árveréseken 28 földműves vásárolt összesen 46 ingatlant, átlagosan 15 hektárnyi területet - írta a Békés Megyei Kormányhivatal.

Az első körben meghirdetett földárveréseken a meghirdetett 818 földrészlet felét értékesítették, mintegy 13,3 milliárd forint értékben. A tavaly év végén elárverezett 419 ingatlan összesen nyolcezer hektárt fedett le.

Az állami földárverések második szakaszában 2262 hektár födet értékesítettek, ebből az államnak 3,83 milliárd forint bevétele származott. Tavasszal a több mint hétezer hektárnyi, összesen 427 darab földrészletből 114-et tudtak értékesíteni.

A területek túlnyomó része mindhárom esetben főként szántó, kisebb mértékben legelő volt. A harmadik körös kiírásokban új elem volt, hogy gyümölcsös művelési ágú ingatlant is meghirdettek, amelyet sikeresen értékesítettek - közölte a kormányhivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.