Gazdaság-közlekedés

Varga: a nemzeti buszgyártás fellendítésére állami megrendelésekre van szükség

Nagy jelentőségű lenne, ha a hármas metró felújítása miatt a főváros által bérelt vagy megvásárolt autóbuszok többségét a magyar buszipar szállíthatná.

2016.04.29 15:21MTI

A nemzeti buszgyártás fellendítésére állami és önkormányzati megrendelésekre van szükség - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Origo hírportálnak nyilatkozva.

A portál pénteki cikkében arról írt: a tárcavezető tájékoztatása szerint nemzetgazdasági szempontból nagy jelentőségű lenne, ha a hármas metró felújítása miatt a főváros által bérelt vagy megvásárolt autóbuszok többségét a magyar buszipar szállíthatná.

A miniszter megfogalmazása szerint az még nem derült ki egyértelműen, hogy a főváros a magyar autóbuszipar megrendelői oldalán is részt kíván-e venni.

Varga Mihály úgy fogalmazott: bízik benne, hogy eltűnt a korábbi rossz felfogás, és a fővárosiaknak is lesz lehetőségük magyar gyártású buszokkal közlekedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.