Sokszínű vidék

Önerős beruházással fejlesztették a zalaszabari kalandparkot és tábort

Több száz hátrányos helyzetű, illetve súlyos betegségből gyógyuló gyerek számára biztosít évente karitatív táborozásokat.

2016.04.16 23:30MTI

Önerős beruházással, nettó 170 millió forintos költséggel fejlesztették a zalaszabari kalandparkot és az ott működő gyermektábort.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a pénteki avatón elmondta: a Holnapocska Tábor - Zobori KalandoZoo olyan létesítmény, amelyet európai uniós és hazai források segítségével építettek, de mostanra képesek önerőből további fejlesztéseket megvalósítani. Az uniós fejlesztési forrásoknak éppen az a céljuk, hogy olyan programokat finanszírozzanak, amelyek hosszú távon is működőképesek, illetve további fejlesztéseket vonzanak - tette hozzá.

Kiemelte: a kreatív ötletekkel évek óta folyamatosan továbbfejlesztett gyermektábor és kalandpark tulajdonosa, a Szabadics család mintaként szolgálhat a magyar vállalkozók számára azzal, hogy több száz hátrányos helyzetű, illetve súlyos betegségből gyógyuló gyerek számára biztosít évente karitatív táborozásokat.

Szabadics Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a tavalyi mintegy 370 után az idén közel 500 rászoruló vagy krónikus beteg gyereket látnak vendégül egyhetes élményterápiás táborokban. Magyarország egyetlen önfenntartó gyermektáborának működtetését a kalandpark bevételei fedezik, illetve támogatók is társulnak ehhez, például az Erzsébet-program.

A zalaszabari létesítmény idei fejlesztéseit nettó 170 millió forintos, teljes egészében önerős beruházással valósították meg. Egyebek mellett 4D-s mozit, elektromos és vízi dodzsemeket, valamint kültéri óriáscsúszdákat helyeztek üzembe, nyárra pedig vizes játszóteret alakítanak ki. Bővítették a mosdókat, a járdákat és a parkolóterületet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.