Meg is fenyegették

Nyomozásban kirendelt tolmácsot akart megvesztegetni egy fiatalkorú

Egy nyomozásban kirendelt tolmácsot akart megvesztegetni és hamis tanúzásra bírni egy fiatalkorú öt társával, majd meg is fenyegették, megölik, ha nem segít.

2016.04.07 11:03MTI

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében az áll: a vádirat lényege szerint az akkor 17 éves elsőrendű vádlottat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki, mert 2015 szeptemberében Örkény és Pusztavacs térségében társaival kirabolt Röszkéről Budapestre tartó szír állampolgárokat. A szír migránsokkal történt szembesítését követően az elsőrendű vádlott félreérthetetlenül jelezte a sértetteknek, hogy ha hallgatnak, akkor fizetni fog nekik. Ezt a szír állampolgárok megértették, de nem fogadták el.

Ezután a vádlott családtagjai, ismerősei a bűnügyben eljáró tolmácsot keresték meg, és találkozót beszéltek meg vele. A vádlottak gépkocsiba ültették a tolmácsot, és arra kérték, vegye rá a szíreket arra, hogy vallják azt: nem fegyveresen rabolták ki őket. Illetve, ha erre nem hajlandóak, akkor tolmácsoljon hamisan. A tolmácsnak ezért ötezer eurót ajánlottak fel, a szír állampolgárok rajta keresztül ugyanennyit kaptak volna.

A tolmács látszólag belement az ügyletbe, de a konkrét cselekvést később azzal hárította el, hogy a szírek további két-kétezer eurót kérnek.

Néhány nappal később a vádlottak a tolmácsot autóval követni kezdték, és megfenyegették, megölik, ha nem tolmácsol a céljaiknak megfelelően.

A tolmács a hatóságokhoz fordult, és a Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzásra felhívás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt az elkövetés idején fiatalkorú férfival és öt társával szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.